Cum sa organizezi un bal mascat

Balurile mascate isi au originea in secolul 16, in era Renascentista din Venetia. Inalta societate participa la petreceri fastuase, imbracati in costume si masti extravagante. Aceste masti aveau rolul de a adauga mister si romantism petrecerilor, invitatii avand ocazia sa se intalneasca cu oameni pe care nu ii cunosteau. Misterul se oprea de fiecare data la miezul noptii, la ora 12, cand toti invitatii isi dadeau mastile jos, identitatile lor fiind deslusite. In ziua de azi, balurile mascate au deveneit foarte populare si mult mai accesibile, fie ele mai extravagante sau mai modeste. Iata cateva sfaturi despre cum sa organizezi un bal mascat.

Costume

Indiferent ca vrei sa organizezi un bal mascat extravagant sau doar un cocktail party mai casual, balurile mascate ofera o ocazie distractiva, in care cu siguranta se vor implica toti participantii. Daca vrei sa fie cu totul special, organizeaza un carnaval in stil venetian rupt din secolul 16 si roaga-ti invitatii sa se imbrace in rochii si costume venetiene. Daca doresti ceva mai simplu, invitatii tai pot sa vina in haine de gala obisnuite si cu o masca ventiana ca accesoriu.

2

Teme de bal mascat

Culori : Culoarea clasica pentru un bal mascat formal este alb si negru. In acest caz decorarea locatiei si alegerea vestimentatiei nu ar trebuii sa fie dificila. Daca petrecerea este pentru o anumita ocazie, ca de exemplu pentru Craciun, poti opta pentru rosu si verde atat pentru decor cat si pentru vestimentatie sau pentru petrecerea de Anul Nou, culori ca auriu si argintiu.

Bal Venetian : Cand ne gandim la baluri mascate, de obicei ne gandim la Marie Antoinette, la rochii colorate pana in pamant si palarii cu pene. Organizeaza un bal mascat rupt din secolul 16 si spune-le invitatilor tai sa poarte rochii venetiene cu peruci albe si masti venetiene.

Decoratiuni

In functie de tema foloseste culorile corespunzatoare. Cu negrul poti combina de exemplu culori ca verdele, auriul sau movul. Decoreaza locatia cu panglici, confetti si pene colorate si completeaza cu cateva masti decorative plasate pe mese sau agatate pe pereti.

Masti

Alegeti masca potrivita in functie de vestimentatie. Poti alege intre masti decorate cu pietricele, cu pene sau masti cu design simplu. Daca purtati o rochie simpla, alegeti o masca in stil baroc ca piesa de rezistenta. Aceasta sigur va va scoate in evidenta.

3

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Daca te bate gandul sa participi sau chiar sa organizezi un carnaval venetian sau bal mascat te invitam sa citesti articolul despre aceasta tema aici. […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *